24 Jan
24Jan

טיפול בדלקת מפרקים שגרונית על פי התזונה הסינית
 
 
מהי דלקת מפרקים שגרונית?
דלקת מפרקים (RA), היא מחלה דלקתית כרונית, המשפיעה על כל הגוף, ובעיקר פוגעת במפרקי הידיים, והרגליים. דלקת מפרקים כרונית זו, מלווה מחלות אוטואימוניות רבות כמו: פיברומיאלגיה, סיוגרן, לופוס ועוד...
דלקת מפרקים מסוג זה פוגעת בעיקר בנשים, ובעיקר בין גילאי 20-40.

ממה נגרמת דלקת מפרקים שגרונית?
1.דלקת מפרקים שגרונית נוצרת מתגובת חיסון עצמי (מחלה אוטואימונית), שבה מתפתחים נוגדנים נגד מרכיבים של רקמות מפרקים.
2. גורמים תזונתיים כגון אלרגיות למזון, היכולות להביא להתפתחות דלקת מפרקים.
3. תפקודי מעיים לא תקינים. חש קשר בין אנשים הסובלים מדלקת מפרקים שגרונית לבין העובדה שהמעיים שלהם יותר חדירים ופגיעים לחיידקים.

מהם התסמינים של דלקת מפרקים שגרונית?
דלקת מפרקים שגרונית-התסמינים יכולים להיות מגוונים: עייפות, חום נמוך, כאבי מפרקים שיכולים להתחיל ככאב עמום, המקדים התנפחות וכאב חזקים יותר של המפרקים.
דלקת מפרקים שגרונית היא סימטרית. לכן זה בהחלט סימן מחשיד לדלקת מפרקים שגרונית, כאשר הכאב מופיע באופן סימטרי בשני צידי הגוף באותו מפרק.
מפרקים חמים למגע ונפוחים.
דלקת מפרקים שגרונית מחמירה בשינויי מזג האוויר, בעונות מעבר.

דלקת מפרקים שגרונית-מהו הטיפול הרפואי הניתן?
רופא משפחה יכול לאבחן את קיומה של דלקת מפרקים שגרונית. הטיפול הוא טיפול תרופתי כגון:
אספירין, תרופות אנטי סטירואידליות (NSAIDS) ותרופות נוגדות דלקת מפרקים אחרות.

מה ההבדל בין דלקת מפרקים שגרונתית לבין דלקת מפרקים פסוריאטית?
הפרוגנוזה בדלקת מפרקים פסוריאטית טובה יותר . אחוזי ההחלמה טובים יותר מאשר במצב של דלקת מפרקים שגרונתית.
כמות המפרקים במצב דלקת מפרקים פסוריאטית קטן יותר מאשר במצב של דלקת מפרקים שגרונתית.

דלקת מפרקים שגרונית ותזונה סינית
מחקרים לא מראים קשר ישיר בין מזון לבין דלקת מפרקים שגרונית אך על פי התזונה הסינית יש קשר הדוק בין מזון לבין התגברות דלקת וכדאי להמנע מהם, ויש מאכלים שכדאי דוקא לאוכלם.
להלן קבוצות המזון על פי התזונה הסינית וגישות נוספות:

דלקת מפרקים שגרונית-ממה כדאי להמנע?
מזון חריף, מזון מתובל מדי, ירקות סולנים: פלפל, עגבניה, תפו"א,חציל, שתייה קפה ואלכוהול,פחמימות מזוקקות , אבקות מרק המכילות מונסודיום גלוטמט, מזון מעובד כגון נקניקים ונקניקיות.
יש המעידים כי המנעות מבשר וחלב ומוצריו מאוד עוזרת בשיכוך הדלקת.

דלקת מפרקים שגרונית-אז מה כן לאכול?
דגים ובעיקר כאלה המכילים חומצות שומן כאומגה 3: סלמון, מקרל ומושט.
יש לצרוך אומגה 3 אם לא אוכלים דגים באמצעות שילוב של גרגרי פשתן טחונים שאפשר להוסיף לסלט או ליוגורט.
כדאי לצרוך מדי יום שמן זית, מיץ גזר, סלרי או סלק שנחשבים כאנטי דלקתיים.
יש להוסיף כורכום למזון היות והוא מכיל כורכומין שהוא חומר אנטי דלקתי.
מזון עתיר סיבים כגון פירות וירקות וכן דגנים מלאים: שיבולת שועל, גריסי פנינה, דוחן ואמרנט.


דלקת מפרקים שגרונית-מה מציעה הרפואה הסינית?מה מציעה הרפואה הסינית?
כדאי לדעת כי דיקור סיני ושימוש בצמחי מרפא מסלקים "חום ורעילות" שזה המונח המקצועי לריפוי דלקת.
השילוב של שניהם מביא להקלה בכאבים, ריפוי הדלקת ורמיסיה בעור.
הטיפול בצמחי מרפא הוא בשימוש חיצוני ובשימוש פנימי . אין להם כל תופעות לוואי ואינן עומדות
בדרך כלל בסתירה לתרופות הניתנות על ידי רופא.
מנסיוני הרב, הטיפול אינו יכול לעזור בתיקון העיוותים במפרקים אם נוצרו כאלה אך יעיל מאוד
בריפוי דלקת מפרקים שגרונית כמו בריפוי דלקת מפרקים פסוריאטית.
הטיפול יכול להשתפר בצורה משמעותית תוך מספר טיפולים קצר יחסית.


לשיחת ייעוץ ללא עלות בטלפון: 0544683128

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.